Рисуване с пръсти

Помниш ли моментите и усещането когато беше дете и не ти пукаше да рисуваш с пръсти? Забавно беше, нали? В Sunny Room се цапаме, (но не много), релаксираме и се забавляваме (но много). Ела на гости и открий детето в себе си!

Акрилната боя е на водна основа и се измива веднага, а и се предоставят мокри кърпички за почистване.

Ползи от рисуването с пръсти:

Изразяване на чувства - Рисуването с пръсти осигурява несравнима свобода на себеизразяване. В тази дейност няма ограничение за изразяване на чувства. Всичко, което трябва да направите, е да излеете всичките си чувства на лист хартия, като потопите пръстите си в боя. Докато рисувате, човек може подсъзнателно да избира цветове, които отразяват емоцията му. Например можете да изберете червения цвят, за да изразите гнева си, или зеления, за да изразите надежда. Понякога може да се объркате и картината ще ви помогне да изобразите обърканото си състояние на духа. След като получите емоциите си на платното, най-вероятно ще се почувствате облекчени и подмладени.

Лечебен опит - В съвремието повечето хора трудно се справят със стреса. Рисуването с пръсти може да бъде отлично средство за облекчаване на стреса. Самият опит с използването на пръсти за създаване на нещо свежо и ново може да бъде много приповдигнато емоционално и психологически въздействащо.

Ползи при децата: 

Подобрява сензорното изживяване: Рисуването с пръсти включва всички основни сетива – визуални, слухови, кинестетични – като по този начин подобрява сензорните способности на децата, но не е като да не ни е нужно и на нас възрастните да се свържем със сетивата си.

Развитие на фината моторика: Рисуването с пръсти е отлично физическо упражнение, тъй като включва мускулите на пръстите и ръката, както и мускулите на рамото, врата и гърба. Това го прави добро упражнение за обучение, преди децата да започнат да пишат. А е изключително полезно и при заболявания на ръцете, ставите и костите.

Подобрява концентрацията

Независимо дали става дума за деца или възрастни, рисуването с пръсти е силно ангажираща съзнанието дейност, която подобрява концентрацията. Тъй като целият фокус е насочен към малък лист хартия, това е добре дошла промяна в днешните времена, когато умът е зает с множество неща във всяка точка.

7.05
11.06 • 18:00ч.
Sunny Room те кани на рисуване и вино в уютния си заден двор! Тук можеш да споделиш една по-различна вечер с ...
39,00 лв.

SUNNY ROOM - ЕДНО ПО-РАЗЛИЧНО МЯСТО В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.

Сравнение на продукти