Рисуване по време на пандемия

06.01.2021 19:13:30

Рисуване по време на пандемия

Кой би повярвал, че ще живеем в такива времена? Времена, в които ще бъдем заключени вкъщи, целият ни свят ще бъде различен и ежедневието ни ще се промени изцяло.

2020 - та година беше много различна. Имаше трудни моменти, в които трябваше да променим начинът си на живот изцяло. Всичко стана онлайн, комуникациите ни с хора се ограничиха драстично, настроението и дори желанието ни да станем сутрин не беше същото.

Смятам, обаче, че тази година ни промени и за добро - научихме се да оценяваме малките неща, като това да сме навън, слънцето, хората, възможността да бъдем с близките си. Все неща, които приемахме за даденост - тези малките и съществени неща.

Едно от нещата, които сега все повече оценявам е творенето. За мен рисуването не е просто професия, не е и бизнес. За мен Sunny Room е мястото, където откривам нови запознанства, където се радвам на усмивките на хората, когато нарисуват нещо сам сами за първи път. Всяка вечер в ателието е като среща с нови приятели на по чаша вино.

Пандемията промени това не само на мен, но и на тези, с които рисувахме и се забавлявахме заедно.

Но нова година, ново начало! :) 

Как рисуването може да ни помогне да се оттърсим от мислите за вируси, кризи и всякакви такива негативизми?

Художественото творчество помага на човек да се отпусне и да се откъсне от битови мисли, мисълта остава само върху платното, цветовете и желанието да сътвориш нещо свое. И по този начин, макар и само за няколко часа, ти отксъваш съзнанието си от всичко, което те притеснява.

Творенето, също така, носи и редица ползи за здравето. Една от ценните е подобряване на комуникативните умения с околните. А в моменти като сегашните, в които сме затворени и не комуникираме така, както преди, би ни помогнало.

Тъй като изкуството включва изразяването на мислите и усещанията, рисуващият може да „проектира“ всички свои емоции чрез своите картини, което да освободи напрежението и ума.

За това, не збаравяйте да творите и да създавате с ръце! Полезно е за здравето, кара ни да се чувстваме добре и релаксираме! :)

За безплатен урок по рисуване от вкъщи с мен, може да кликнете тук:(983) Арт клас по рисуване със SUNNY ROOM | Go Guide Online Festival - YouTube

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рисуване

Рисуване

Рисуване по време на пандемия

Нова година, ново начало

Кой би повярвал, че ще живеем в такива времена? Времена, в които ще бъдем заключени вкъщи, целият ни свят ще бъде различен и ежедневието ни ще се промени и Кой би повярвал, че ще живеем в такива времена? Времена, в които ще бъдем заключени вкъщи, целият ни свят ще бъде различен и ежедневието ни ще се промени и 2023-11-07T09:23:28+02:00 Рисуване по време на пандемия

<p class="text-aligncenter"><span>Кой би повярвал, че ще живеем в такива времена? Времена, в които ще бъдем заключени вкъщи, целият ни свят ще бъде различен и ежедневието ни ще се промени изцяло.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span>2020 - та година беше много различна. Имаше трудни моменти, в които трябваше да променим начинът си на живот изцяло. Всичко стана онлайн, комуникациите ни с хора се ограничиха драстично, настроението и дори желанието ни да станем сутрин не беше същото.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span>Смятам, обаче, че тази година ни промени и за добро - научихме се да оценяваме малките неща, като това да сме навън, слънцето, хората, възможността да бъдем с близките си. Все неща, които приемахме за даденост - тези малките и съществени неща.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span>Едно от нещата, които сега все повече оценявам е творенето. За мен рисуването не е просто професия, не е и бизнес. За мен Sunny Room е мястото, където откривам нови запознанства, където се радвам на усмивките на хората, когато нарисуват нещо сам сами за първи път. Всяка вечер в ателието е като среща с нови приятели на по чаша вино.</span></p> <p class="text-aligncenter">Пандемията промени това не само на мен, но и на тези, с които рисувахме и се забавлявахме заедно.</p> <p class="text-aligncenter">Но нова година, ново начало! :)&nbsp;</p> <p class="text-aligncenter">Как рисуването може да ни помогне да се оттърсим от мислите за вируси, кризи и всякакви такива негативизми?</p> <p class="text-aligncenter"><span>Художественото творчество помага на човек да се отпусне и да се откъсне от битови мисли, мисълта остава само върху платното, цветовете и желанието да сътвориш нещо свое.</span><span>&nbsp;И по този начин, макар и само за няколко часа, ти отксъваш съзнанието си от всичко, което те притеснява.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span>Творенето, също така, носи и редица ползи за здравето. Една от ценните е подобряване на комуникативните умения с околните. А в моменти като сегашните, в които сме затворени и не комуникираме така, както преди, би ни помогнало. </span></p> <p class="text-aligncenter"><span>Тъй като изкуството включва изразяването на мислите и усещанията, рисуващият може да &bdquo;проектира&ldquo; всички свои емоции чрез своите картини, което да освободи напрежението и ума.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span>За това, не збаравяйте да творите и да създавате с ръце! Полезно е за здравето, кара ни да се чувстваме добре и релаксираме! :)</span></p> <p class="text-aligncenter"><span></span></p> <p class="text-aligncenter">За безплатен урок по рисуване от вкъщи с мен, може да кликнете тук:<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Vkvpb4HF8As&amp;t=8s">(983) Арт клас по рисуване със SUNNY ROOM | Go Guide Online Festival - YouTube</a></p>

Сравнение на продукти