Рисуване на открито и ползите, които носи за нас

13.07.2020 13:03:39

Рисуване на открито и ползите, които носи за нас

Знаете ли, че 90 процента от живота си прекарваме на закрито? Прекарвайки повече от осем часа на ден в работа и обичайните си ежедневни ангажименти, ние виждаме природата повече на нашите телевизори, отколкото в реалния живот.

Много потискаща статистика, нали? И тези данни са от преди карантината, когато всички прекарвахме цялото си време затворени по домовете си.

Да стоим на открито, и то не само през лятото, има реални ползи за здравето, които губим, ограничени в домовете и офис сградите. Изследванията сочат, че само 120 минути ( два часа ) седмично са свързани с добро здраве, което включва и набавянето на ценния витамин D.

 Учените са открили, че прекарвайки повече време на открито сред природата, може да намали тревожността и да подобри цялостно настроението ни. Избягването на закрити пространства и стремежът да бъдем повече време навън може да допринесе и до повече творческо и креативно мислене.

Като допълнение, една творческа дейност, като рисуването, може да бъде изключително приятен и здравословен начин за развиване на креативните умения, които всички притежаваме. То може да стимулира и подобрява креативността и при аналитичните, и при артистичните натури. А когато едновременно с това сме навън и заобиколени от природа, отпускаме ума си и релаксираме напълно.

Рисуването е сред онези дейности, които увличат и пренасят в съвсем друг свят, в който можем да се изгубим за часове. То ни учи да наблюдаваме. То ни помага да се вглеждаме повече в света около нас, да оценяваме цветовете на природата, която ни заобикаля, да виждаме света с други очи. А наред с удоволствието и удовлетворението, които носи рисуването, то се свързва и с редица ползи за здравето – помага за концентрацията, развива мисълта, усилва въображението, което губим с годините, и медитираме – изключваме ума си за няколко часа.

А да рисуваме на открито, може да ни донесе всички тези ползи по- горе.

 

 

 

 

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рисуване

Рисуване

Рисуване на открито и ползите, които носи за нас

Заниманията на открито и ползите, които носят за нас

Знаете ли, че 90 процента от живота си прекарваме на закрито? Прекарвайки повече от осем часа на ден в работа и обичайните си ежедневни ангажименти, ние ви Знаете ли, че 90 процента от живота си прекарваме на закрито? Прекарвайки повече от осем часа на ден в работа и обичайните си ежедневни ангажименти, ние ви 2023-04-28T12:40:58+03:00 Рисуване на открито и ползите, които носи за нас

<p>Знаете ли, че 90 процента от живота си прекарваме на закрито? Прекарвайки повече от осем часа на ден в работа и обичайните си ежедневни ангажименти, ние виждаме природата повече на нашите телевизори, отколкото в реалния живот.</p> <p>Много потискаща статистика, нали? И тези данни са от преди карантината, когато всички прекарвахме цялото си време затворени по домовете си.</p> <p>Да стоим на открито, и то не само през лятото, има реални ползи за здравето, които губим, ограничени в домовете и офис сградите. Изследванията сочат, че само 120 минути ( два часа ) седмично са свързани с добро здраве, което включва и набавянето на ценния витамин D.</p> <p>&nbsp;Учените са открили, че прекарвайки повече време на открито сред природата, може да намали тревожността и да подобри цялостно настроението ни. Избягването на закрити пространства и стремежът да бъдем повече време навън може да допринесе и до повече творческо и креативно мислене.</p> <p>Като допълнение, една творческа дейност, като рисуването, може да бъде изключително приятен и здравословен начин за развиване на креативните умения, които всички притежаваме. То може да стимулира и подобрява креативността и при аналитичните, и при артистичните натури. А когато едновременно с това сме навън и заобиколени от природа, отпускаме ума си и релаксираме напълно.</p> <p>Рисуването е сред онези дейности, които увличат и пренасят в съвсем друг свят, в който можем да се изгубим за часове. То ни учи да наблюдаваме. То ни помага да се вглеждаме повече в света около нас, да оценяваме цветовете на природата, която ни заобикаля, да виждаме света с други очи. А наред с удоволствието и удовлетворението, които носи рисуването, то се свързва и с редица ползи за здравето &ndash; помага за концентрацията, развива мисълта, усилва въображението, което губим с годините, и медитираме &ndash; изключваме ума си за няколко часа.</p> <p>А да рисуваме на открито, може да ни донесе всички тези ползи по- горе.</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Сравнение на продукти